Брендон Гримшо 50 години живее сам на остров

27 април, 20120
y87

Британецот Брендон пред 50 години го купил островот на Moyenne на Сејшелите. Од тогаш овој 86 годишен човек живее во друштво на желки и други животни.

Наместо градската бучава, нездравата храна, британецот живее со звукот на морето, чистиот воздух и времето го поминува со 120 гигантски желки.

Островот Брендон го купил за 8000 фунти, а се наоѓа во близина на островите кои ги купиле арапски и руски милијардери. За разлика од нив Брендон не изградил големи градби, напротив, тој направил мала куќа од дрво.

Неколку години м у биле потребни на британецот за да го исчисти островот и да го претвори во мал рај на земјата. Неколку пати тој преживеал напади од пирати, ајкули и големи бури.

На прашањето дали некогаш се чувствува осамено, Брендон изјавил да.

„Тоа беше кога живеев во еден мал стан во Лондон. Во него бев осамен, депресивен и очаен“; изјавил Брендон.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi