Instagram побарале 2 милијарди долари од Facebook

19 април, 20120
instagram 2 billion

Instagram е бесплатна програма за споделување на фотографии на различните социјални мрежи. Компанијата, која всушност го произведува овој софтвер, беше купена од страна на Facebook за неверојатни милијарда долари. Многумина беа изненадени од износот кој беше даден од Facebook, но има и уште нешто што не се знаеше, а се откри деновиве.

Главниот човек на Instagram, Кевин Систром, побарал 2 милијарди долари од Марк Цукеберг. Средбата се случила во новата куќа на Mарк во Пало Алто. Како што сите знаеме, Цукеберг успеал двојно да ја намали цената.

Wall Street Journal напиша дека на договорот му претходеле серија на средби, но Бордот на директори на Facebook не знаел за тоа. Тие биле информирани само во последниот ден од преговорите.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi