Kaква е таа светлина над пирамидата?

3 февруари, 20120
0106007.48

Додека со фамилијата шетал низ Чичен Итцу, древниот град на Маите, Хектор Силиезар успеал да забележи неверојатна фотографија. Скоро три години по настанот, конечно е потврдено дека фотографијата е автентична.

Автентичноста ја потврдија двајца експерти, една од Италија, и друг од Мексико, но ниту еден од нив не се осудува да шпекулира што има точно на фотографијата.

Со својата анализа само потврдиле дека со фотографијата не е манипулирано, па така сеуште е отворено прашањето што претставуват воздухот светло над пирамидата посветена на мајанскиот бог Кукулан.

Со оглед на тоа дека пирамидата е градена така да приредува игра на светлост и сенки која симболизира доаѓање и заминување на Кукулан, вонземјанско божество во облик на змија, можно е и оваа светлина да има свое симболично значење.

За сега сеуште не се знае што е причината за оваа појава, па така не познато ниту што таа симболизира, но краткото видео кое ви го пренесуваме би можело во себе да крие корисни информации за откривање на овој фасцинантен феномен:


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma