Му инјектирале алкохол во срцето и му го спасиле животот

27 декември, 20120
alkohol
Откако на Британецот во срце му била ‘сервирана’ доза чист етанол при што докторите го третирале неговиот невообичаен срцев ритам, тој се чувствувал добро.

Тоа бил прв пат др. Џонсон да користи етанол за да ја излекува тахикардијата.

“Немаше други опции”, рекол др. Џонсон.

На овој третман Алдом бил ставен пред шест недели кога било скоро сигурно дека ќе ја изгуби битката за живот.

“Иако тоа можеби звучи барбарски, беше многу благодарно, но имаше и голем ризик”, рекол докторот.

Овој чекор бил многу ризичен бидејќи срцето на Алдом било сериозно оштетено, но неговите доктори во клучен момент заклучиле дека тоа е последната опција која им останала.

“Прекрасно е тоа што докторите направија се’ за да ми помогнат. Да не го направеа тоа, сега немаше да сум тука”, рекол Алдом.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Eskişehir escort - escort -

Sağlıktan Haber