Неверојатни пирамиди во Кина

7 февруари, 20120
non-egyptian-pyramids06

Кинеските пирамиди се стари мавзолеуми и гробови кои се изградени како палати. Тие се вечното почивалиште на кинеските императори и нивните роднини.

Се претпоставува дека дури 38 пирамиди се наоѓаат во близина на градот Хиан во провинцијата Шанкси. Најпознатиот е мавзолејот на првиот император Квин, кој се наоѓа на 1.7 километри од местото каде беа пронајдени војниците направени од глина.

Кинеските пирамиди имаат рамен врв и повеќе наликуваат на пирамидите пронајдени во Јужна Америка отколку на оние во Египет. Нивното постоење и до ден денешен е опркужено со мистерии и контроверзија.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma