Неверојатно бистра река во Швајцарија

30 април, 20120
11

Реката Версажка во Швајцарија, е долга 30км. Има толку многу бистра и совршено чиста вода во која со поглед од мостот без напрегање може да се види дното на 15 метри длабочина.

До сега се направени многу фотографии од оваа река, кои се снимени од врвот на брдото или од мостот над неа, но никогаш не се сликани од дното.

Поради тоа овој 39годишен фотограф Клаудио Гакароли, одлучил да скокне во водата и да направи свежи снимки. Прво преминал преку накривениот Римски Мост , кој ја краси реката, а потоа влегол во водата и докажал дека се се гледа и од нејзиното дно…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi