Се продава град со 700 луѓе во јужна Дакота

30 април, 20120
5y4

Претприемач од јужна Дакота е во потрага по лице кое ќе сака да го купи малиот град Tumbsboro.

Тоа мал град со 700 жители, една продавница, цвеќара, пошта. Локалните медиуми пренеле дека Дејвид Бумгарднер кој е сопственик на повеќето недвижности во градот планира да го продаде.

Претприемачот пред 10 години кога инвестирал во градот сакал да го направи туристички град, но плановите се промениле и сега сака да го продаде. Тој  мисли дека градот е совршен за некоја филмска или музичка компанија.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi