Одговорот на паметната жена:)))

7 април, 20120
sss

Еве што пишува во писмото на еден маж до својата жена. Мажот во моментот кога го пишува писмото е во странство.

„Драга моја!

Не можам да ти испратам пари овој месец, но затоа ти праќам 100 бакнежи!“

Те сакам,

Твојот сопруг, Ален

Еве што му одговорила сопругата после извесно време:

„Сакан мој!

Многу сум благодарна за 100-те бакнежи што ми го прати. Јас ти праќам сметки за трошоците:

Млекарот се согласи за 2 бакнежи за едно млеко,

Електричарот се согласи само после 7 бакнежи,

Сопственикот на станот доаѓа секој ден за по 2-3 бакнежи,

Во маркетот не примаа само бакнежи, па затоа требаше да им дадам и нешто друго…

Други трошоци – 40 бакнежи.

Те молам не се грижи за мене, имам останати уште 35 бакнежи и се надевам да ми стигнат до крајот на месецот.

Те молам одговори ми, како да ги планирам следните месеци?

Твојата сакана и верна сопруга!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma