Прекрасно пријателство! Слепиот златен ретривер има свое куче водич!

11 мај, 20120

Приказната за пријателството помеѓу златниот ретривер Танер и лабрадорот Блер е навистина неверојатна

Танер е слеп златен ретривер кој боледува од епилепсија поради што се сретнал со многу проблеми во својот живот.Но работите се сега поинакви бидејќи Танер добил свое сопствено куче водич . Блер е едногодишен лабрадор и од неодамна стана водич на слепиот Танер.

Неверојатно е кога ќе ги видите заедно –вели Карен Милер од болницата за животни во Вудленд.Танер е роден слеп и имал дом до пред две години кога газдата му починал.Тогаш почнале да го носат од едно семејство во друго.Минатата година е сместен во болницата во Вудленд каде бил под надзор во случај на епилептичен напад.

Блер живеел по улици а во болница дошол откако некој го застрелал.Штом Блер и Танер почнале да се дружат цела болница приметила промена.Блер сватил дека Танер е слеп и почнал да му помага во игрите.Од тогач епилептичните напади на Танер станале се поретки а Блер станувал се подруштвен.

Вработените од болницата велат дека за прв пат гледаат ваква врска помеѓу две кучиња и се надеваат дека некој ќе ги посвои и двете бидејќи би било навистина штета да се развојат.

httpv://www.youtube.com/watch?v=vCgMz2A02zU

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi