Се оженил со две девојки истовремено!

27 април, 20120
43dxr4

Еден маж од Иран се заљубил во две девојки од своето село, а бидејќи незнаел која да ја избере, одлучил да се ожени со двете на ист ден.

Како што пренесува AFP, 22 годишниот Abdel Rahman Najef al-Obaidi на почетокот на годинава се заљубил во 17 годишната Intidhar, а неколку месеци подоцна и во 21 годишната Suada.

„Месец дена неможев да се одлучам. Разговарав со родителите, па им предложив да се оженам со двете истовремено, а тие ми го дадоа нивниот благослов“, изјавил младоженецот.

Најтешко било да ги убеди двете девојки да го прифатат ова решение.

„Што мислиш истовремено да се венчаме јас, ти и Суада?, – ме праша, а јас му одговорив дека се сложувам под услов и двете да не третира подеднакво и почитува“, изјавила невестата број еден.

„На почетокот се изненадив од неговиот предлог, но на крај успеа да ме убеди“, изјавила Суада, невестата број два.

Муслиманскиот закон дозволува мажите да имаат четри сопруги. Венчавката се случила на 6 април во нивното село, а за свадбата потрошени биле околу 2000 долари.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi