Специјалтитет од Азија – Вино од змија

16 февруари, 20120
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Драги попарџии, можеби ќе ви биде одвратно, меѓутоа виното од змија е алкохолен пијалок кој потекнува од Виетнам, а може да се најде скоро секаде во југоисточна Азија. Змиите, скоро секогаш отровници, обично не се чуваат поради нивното месо. Тие се чуваат во шишињата за нивниот отров да се раствори во алкохолот. Бидејќи отровот на змиите е базиран на протеин, тој не дејствува поради влијанието на ефектите од етанолот.

Една голема змија често се става во шише полно со вино од ориз, заедно со помали змии, желки, инсекти, или птици, и се остава така да седи неколку месеци. Виното потоа се служи исклучиво во мали чашки и се пие наеднаш. Колку од вас би го пробале ова вино?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma