ВИДЕО: Најбрзиот воз во Јапонија

1 декември, 20120

Јапонската железнца ги објавила плановите во врска со производството на најбрзиот воз некогаш.

Најбрзиот јапонски воз ќе се движи благодарение на магнетното поле, т.е практично ќе лебди.

Најголема брзина која возот ќе може да ја достигне е 500км/ч. Тој ќе се движи благодарене на магнетна лента. Ќе може да пренесе вкупно 1.000 патници и 16 автомобли. Аеродинамичен “нос” овозможува максмален отпор на ветер.

Возот би требало да биде прозведен во 2027 година. Неговата задача ќе биде да се поврзат Токио и Нагоја.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=fXUhutOowGA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Eskişehir escort - escort -

Sağlıktan Haber