Црна дупка ќе го проголта Млечниот пат!

15 февруари, 20130
2

Огромна црна дупка која постепено го проголтува Млечниот пат расте со многу брзо темпо, многу побрзо одошто науката сметала. Гигантските црни дупки се познати по својот „апетит“, но според новото истражување на експертите од универзитетот во Ланкашир покажуваат дека тие се многу „полакоми“ од очекуваното и растат побрзо отколку претпоставуваше досегашната прогноза.

Вакви заплашувачки гигантски структури се присутни во центарот на повеќето, ако не и кај сите галактики. Нивната маса тешко е да се објасни со помош на бројки, бидејќи се смета дека изнесува милјарди пати повеќе од таа на Сонцето. Од  нивниот лаком темперамент не може да избега ништо, дури ни светлината.

Црната дупка во центарот на Млечниот пат например прогултува еквивалент на едно Сонце на секои 3000 години.

Дали Млечниот пат ќе биде само спомен од минатото останува да видиме…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Eskişehir escort - escort -

Sağlıktan Haber