Црни дупки во Земјата: Голтаат луѓе и куќи!

4 март, 20130
2

Тампа – Страшна смрт

Неочекувано отварање на огромни дупки во земјата кои голтаат цели куќи и семејства се повеќе сеат страв ширум светот. Смртоносните дупки можат да бидат широки од еден до неколку стотици метри, длабоки со километри , а една од најопасните држави во светот е Флорида, каде пред 4 дена Џеф Буш (37) исчезнал во провалијата што се отворила под неговата спална соба.

Вакви страшни случаи на отварење огромни дупки во земјата последниве години се се почести ширум светот. Веројатно најстрашната до сега била дупката во Гватемала во 2010 година кога настрадаа 15 луѓе.

Ваквите дупки во земјата претставуваат природна депресија која настанува кога големи количини вода ќе почнат да предизвикуваат интензивна ерозија во почвата. Овој процес е обично бавен, но понекогаш може да се одвива доста брзо.

Трите најголеми дупки во светот:

–          Катарската депресија 120 км широка и 140 м длабока,

–          Березники, Русија 55 м широка, 200 м длабока,

–          Венецуела 350 м широка, 350 м длабока.

Džef buš sa krevetom propao u rupu

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Eskişehir escort - escort -

Sağlıktan Haber