Како пристојно да одбиеш додворувач?

5 ноември, 20130
13

Понекогаш едноставно не постои хемија. Откако си утврдила дека не те привлекува, следува одбивање. Најдобро е тоа да биде пристојно, за да не го повредите, а и ќе оставите простор за одржување нормални, пријателски контакти со него.

Ако момчето е некој кој не го познаваш, најлесен начин е едноставно да си заминеш. Ако ти пријде на улица, наједноставно е да ја свртиш главата и да си заминеш. Ако се случи во ноќен клуб можете да станете од местото каде сте седнале и повторно да си заминете. Вака ќе испратите јасен, но културен знак, дека не ве интересира воспоставување комуникација со него.

Во некои случаи, меѓутоа, не може секогаш да станеш и заминеш, особено ако нема каде да одиш. Ако сте на состанок и човекот покрај вас покажува интерес, можете да го одбиете користејќи го говорот на телото. Можете да изгледадете расеано и незаинтересирано, нефокусирано, па тој ќе нема прилика да разговара со вас. Исто така можете нестрпливо да тропате со ногата кога тој ви зборува, и така ќе му дадете до знаење дека не ве интересира.

Еден одличен начин да одбиеш додворувач, е да бидеш во друштво на своите пријатели. Обично, повеќето мажи ќе препознаат дека не припаѓаат во таа социјална група со твоето друштво и секако ќе се откажат. Ако и понатака е упорен, информирајте ги своите пријатели и создадете ситуација во која ќе му биде непријатно да остане покрај вас.

Понекогаш некои луѓе едноставно не сваќаат. Во вакви ситуации, најдобро е дирекно да се каже “Не“. Тоа сеуште ќе биде пристоен, иако можеби малку непријатен начин, но ако е бар малку нормален би знаел дека нема шанси кај вас и дека му е подобро да најде друга девојка.

Исто така можете да ја изразите вашата незаинтересираност со нагласување на својот личен простор. На пример, можете да му кажете да се одалечи, бидејќи ви е непријатно, особено ако се приближи многу до вас…

Пристојното одбивање оди во прилог на случај ако се предомислите за својот избор, бидејќи вое не сте го повредиле егото на другата особа и сте оставиле простор за понатамошна нормална комуникација, доколку сакате.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Eskişehir escort - escort -

Sağlıktan Haber

- Roblox Vega X Exploit