Најголемата дупка во светот над која летовите се забранети!

5 март, 20130
3

Една од најголемите дупки во светот која е дело на човечка рака е рудникот за дијаманти Мир во Сибир.

Оваа „мајка на сите дупки“ е длабока 525 и широка 1200 метри. Интересен е фактот дека летовите над оваа дупка се забранети бидејќи сама по себе создава атмосферска нестабилност. Летовите се забранети откако неколку хелихоптери се срушиле над неа.

Во последно време се почесто стигнуваат извештаи за појавување дупки во земјата кои голтаат се пред себе, а во САД и Хрватска овие дупки однесоа и човечки животи.

Експертите велат дека станува збор за природна појава, додека други се склони да веруваат дека тоа е најава за Судниот ден.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Eskişehir escort - escort -

Sağlıktan Haber