Од каде потекнуваат мистериозните небесни топки во Босна?

19 февруари, 20130
88888

Необичните настани поврзани со метеорите во Русија и Куба го зголемија интересот на јавноста за овој феномен, на што ќе ги надоврземе мистериозните топки пронајдени во Босна.

Да ве потсетиме дека претходно во Богоња беа пронајдени топки тешки неколку десетици килограми и прилично добро запазени и веројатно стари неколку илјади години, а во Костајница беше пронајден метеорит со форма на јајце и тежок 8 тона.

Месното население било шокирано бидејќи вакво нешто претходно никогаш не виделе. Научниците тврдат дека овие топки се доказ дека уште многу одамна на територијата на денешна Босна паѓале необични небесни тела.

Откако во петокот падна метеор во Русија, метеорот кој е пронајден во Костајница преку ноќ стана атракција.

meteorit kod doboja

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Eskişehir escort - escort -

Sağlıktan Haber