Откриени мистериозни пирамиди

10 февруари, 20130
piramidi

Археолозите откриле 37 подземни гробници во пустина во Судан, што претставуваат врска помеѓу древното Нубијско царство и стариот Египет.
Пирамидите, што датираат од пред околу 2.000 години, се помали од повеќето египетски пирамиди. Најголемата е со ширина од 6,6 метри, а најмалата, најверојатно одредена да биде детски гроб е со ширина од само 75 сантиметри.
Археолошкото наоѓалиште во Седеинг, во северен Судан, претставува дел од древното Нубијско кралство, што се граничело со Египет, а подоцна и со Римското царство.
Тоа што го изненади тимот на археолози е густината на концентрираноста на пирамидите.
На простор од 500 квадратни места, пронајдени се дури 13 пирамиди, но за жал, тие се во лоша состојба, а во нив имало повеќе од едно тело.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=bTPXt4HORqA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Eskişehir escort - escort -

Sağlıktan Haber