Се натпреваруваат кој ќе издржи подолго на -5 степени

7 јануари, 20130

Четири натпреварувачи во кинескиот град Чангша својот ум и тело ги ставиле на тест преку учество во натпреварот во склоп на кој 24 часа стоеле голи меѓу коцки мраз.

Мажите полуголи стоеле на малата ледена соба направена од коцки мраз во која постојано било -5 ° C, а за време на престојот во оваа соба не им било дозволено да јадат, пијат, спијат или да носат топла облека.

Еден од четирите натпревафрувачи се откажал по 14 часа поминати во оваа соба, додека преостанатите тројца издржале до крај, вкупно 24 часа. По излегувањето од мразот, биле покриени со топла наметка и за секој случај пренесени во болница на испитување.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Eskişehir escort - escort -

Sağlıktan Haber