Телото на Барби vs. телото на модел

31 јули, 20130
11

Во неколку претходни статии ви покажавме различни експерименти со најпопуларната кукла – Барби.

Денес наидовме на друга гледна точка која исто ни се виде доста интересна и решивме да ја споделиме со вас. На фотографијата е прикажа споредба меѓу телото на Барби и тоа на професионален модел и како што гледате контурите доста се разликуваат со стандардите за човечкото тело. Линиите всушност ги означуваат пластичните интервенции кои треба да се направат за моделот да изгледа како Барби…

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi