Нашата неверојатна планета – фотографии кои мора да ги видите

17 ноември, 20140
2

Колку повеќе човештвото ја истражува и осознава, толку повеќе таа не изненадува и восхитува со својот совршен дизајн.

Еден американски научник за нашата планета ќе каже: „Додека гледам во универзумот и ги идентификувам многуте појави од физиката и астрономијата кои дејствуваат во наша корист, изгледа како универзумот, во најмала рака, да морал да знае дека ние доаѓаме.“

Астронаутите се восхитени од нејзиниот сјај и убавина додека ја набљудуваат одозгора.

Нашата планета и природата се единствениот дом кој го имаме,а при тоа тој е прекрасен. Да ја чуваме и да се восхитуваме на волшебниот престој тука, бидејќи кој знае како сме заслужиле ваква награда.

Следуваат неверојатни фотографии снимени ширум чудесниот свет.

Саленто, Италија

nashata-neverojatna-planeta-fotografii-koi-mora-da-gi-vidite-1


Хокаидо, Јапонија

nashata-neverojatna-planeta-fotografii-koi-mora-da-gi-vidite-3


Небото веднаш по лансирање ракета

nashata-neverojatna-planeta-fotografii-koi-mora-da-gi-vidite-4


Плажа на љубовта, Бали

nashata-neverojatna-planeta-fotografii-koi-mora-da-gi-vidite-5


Ресортот „Океански цвет“, Малдиви

nashata-neverojatna-planeta-fotografii-koi-mora-da-gi-vidite-6


Зајдисонце над Кинески Ѕид

nashata-neverojatna-planeta-fotografii-koi-mora-da-gi-vidite-7


Западен Јокшир, Англија

nashata-neverojatna-planeta-fotografii-koi-mora-da-gi-vidite-9


Зајдисонце над пирамидите во Египет

nashata-neverojatna-planeta-fotografii-koi-mora-da-gi-vidite-8


Капри, Италија

nashata-neverojatna-planeta-fotografii-koi-mora-da-gi-vidite-10
Водопадите Хелмкен, Канада

nashata-neverojatna-planeta-fotografii-koi-mora-da-gi-vidite-11


Изгревање на месечината над Њујорк

nashata-neverojatna-planeta-fotografii-koi-mora-da-gi-vidite-14


Фонтана на младоста, Централна Азија

nashata-neverojatna-planeta-fotografii-koi-mora-da-gi-vidite-12


Раха Ампат, Индонезија

nashata-neverojatna-planeta-fotografii-koi-mora-da-gi-vidite-13


Пештера во Либан

nashata-neverojatna-planeta-fotografii-koi-mora-da-gi-vidite-15


Островот Пода, Тајланд

nashata-neverojatna-planeta-fotografii-koi-mora-da-gi-vidite-16

Карпесто селце, Веранца, Италија

nashata-neverojatna-planeta-fotografii-koi-mora-da-gi-vidite-17


Морски базен, Португалија

nashata-neverojatna-planeta-fotografii-koi-mora-da-gi-vidite-18


Баварија, Германија

nashata-neverojatna-planeta-fotografii-koi-mora-da-gi-vidite-19


Непал, Италија

nashata-neverojatna-planeta-fotografii-koi-mora-da-gi-vidite-20


Млечен пат

nashata-neverojatna-planeta-fotografii-koi-mora-da-gi-vidite-21


Црната шума, Германија

nashata-neverojatna-planeta-fotografii-koi-mora-da-gi-vidite-22


Вулкански чад на зајдисонце

nashata-neverojatna-planeta-fotografii-koi-mora-da-gi-vidite-23


Рио Целесте, Констарика

nashata-neverojatna-planeta-fotografii-koi-mora-da-gi-vidite-24


Португалија

nashata-neverojatna-planeta-fotografii-koi-mora-da-gi-vidite-25


Русија

nashata-neverojatna-planeta-fotografii-koi-mora-da-gi-vidite-26


Исланд

nashata-neverojatna-planeta-fotografii-koi-mora-da-gi-vidite-27


Ерменија

nashata-neverojatna-planeta-fotografii-koi-mora-da-gi-vidite-28


Калифорнија

nashata-neverojatna-planeta-fotografii-koi-mora-da-gi-vidite-29


Мадеира, Португалија

nashata-neverojatna-planeta-fotografii-koi-mora-da-gi-vidite-30


Смрзнатата долина, Алјаска

nashata-neverojatna-planeta-fotografii-koi-mora-da-gi-vidite-31

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Eskişehir escort - escort -

Sağlıktan Haber

- Korsan taksi - betasus giriş