Никола Тесла – господар на светот!

19 октомври, 20140
Никола Тесла – господар на светот!

Се верува дека во историјата на човештвото имало само две големи личности, двајца генијалци – а тоа се Леонардо да Винчи и Никола Тесла.

Препознавајќи се себеси како дел од Унивезумот, Тесла често споменувал: „Акцијата на дури и малите животни доведува до промени на целиот универзум. Мојата главна цел е да укажам на новите појави и да ги ширам идеите кои ќе станат појдовни точки за новите истражувања.

Никола Тесла, не изненадува, е гласник на другите светови. Тој е еден од нас – човек, кој повторно и повторно не доведува до вечното прашање: Кои сме, од каде сме, зошто, и кои се нашите можности!

http://www.youtube.com/watch?v=ZpA-GunmlNs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Eskişehir escort - escort -

Sağlıktan Haber

- Korsan taksi - betasus giriş