Писмото на еден очаен маж кој бара развод од сопругата

22 октомври, 20140
10

Драга жено… Изминатите години се трудев околу тебе точно 365 пати, при што имав успех 36 пати. Oстанатите дена не успеав затоа што:

17 пати – ти беше ладно.
10 пати – ти беше жешко.
25 пати – децата беа сеуште будни.
20 пати – беше уморна.
83 пати – не можеше поради технички причини
5 пати – беше премногу рано
25 пати – беше отворен прозорецот, па некој би можел да слушни
9 пати – те болеше грбот
10 пати – премногу испи
20 пати – не беше расположена
17 пати – плачеше детето, додека јас го смирував, ти заспа
10 пати – рече дека ќе одиш на гинеколог
18 пати – имаше фризура
15 пати – беше премногу доцна
20 пати – на работа ти го кренале притисокот.

Во 36 случаи кога имав успех, 34 пати немаше задоволство бидејќи:

4 пати – чкрипеше креветот
5 пати – постојано ме предупредуваше да внимавам
8 пати – пред крајот ме запраша дали ја заклучив вратата
1 пат – престанав со активноста бидејќи плачеше и мислев дека те боли
8 пати – од креветот констатира дека треба да се вароса таванот
8 пати – престанав со активност бидејќи заспа.

После деталната анализа од примероците од нашата неактивност и следењето на твоите изговори, се сомневам дека во следната година задоволството ќе биде постигнато. Искористеноста на нашите капацитети е само 10% што според мислењето на експертите е недоволно, доколку се земе во предвид дека машината која не се подмачкува и не се користи, брзо пропаѓа.

Јас имам големи интерес во зачувување на мојата машина и не сакам брзо да пропадне, па затоа одлучив да пронајдам алтернативни решенија. Најдов две:

1. Да преминам на рачна обработка
2. Да го променам партнерот, т.е тебе

Со ова те известувам дека ја избрав алтернативата под број два како поповолна, подинамична и помодерна (алтернативата број 1 би значела враќање во минатото). Ако те запраша некој каде сум, можеш да кажеш дека излегов да купам цигари.

Со почит,
Твојот поранешен сопруг.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Eskişehir escort - escort -

Sağlıktan Haber

- Korsan taksi - betasus giriş