Можете ли да ја решите оваа загатка?!

27 ноември, 20155
22

На интернет осамна интересна математичка задача која „од прва“ се чини едноставна за решавање. Но со анализа на одговорите било утврдено дека само 20 отсто од одговорите се точни. Одговорите во коментари…

5 comments

 • stela moon

  28 ноември, 2015 at 22:29

  portokalot (6)+bananata(3]+jabolkoto(10)=19

  Reply

 • jana

  28 ноември, 2015 at 20:17

  19

  Reply

 • Daniela

  27 ноември, 2015 at 22:28

  19

  Reply

 • cuca

  27 ноември, 2015 at 21:55

  banana+banana+banana=9 (banana=3)
  banana+jabolko=13 (jabolko=10)
  jabolko-portokal=4 (portokal=6)
  portokal+banana+jabolko=? (6+3+10=19)
  portokal+banana+jabolko=19

  Reply

 • mimi

  27 ноември, 2015 at 15:27

  19

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Eskişehir escort - escort -

Sağlıktan Haber