Проверете дали сте натпросечно интелигентни?

28 јануари, 201516
12

Светското здружение за најинтелигентни луѓе во светот Менса, во кое може да станете член само ако имате IQ преку 148, го објави овој тест чие решение го знаат само мал број на луѓе.

najteskiot-test-koj-ke-vi-otkrie-dali-ste-natprosecno-inteligentni-01.jpg

На него нема тешки математички, физички или хемиски проблеми, потребно е само да се фокусирате на фигурите.

8-те кругови на сликата се различно поделени со цели и испрекинати линии, а според нив ваша задача е да откриете како ќе биде поделен 9-от круг.

Внимателно разгледувајте и правете комбинации пред да го дадете својот одговор.

najteskiot-test-koj-ke-vi-otkrie-dali-ste-natprosecno-inteligentni-02.jpg

Успеавте или се откажавте?

 

16 comments

 • toni mitrevski

  15 декември, 2016 at 14:13

  kvadratot podelen so polna linija horizontalno a isprekinatite linii formiraat X

  Reply

 • dragan

  27 јули, 2016 at 11:14

  Ke ima 4 isprekinati simetricni linii so pocetok od centarot./ kako x /
  Cao

  Reply

 • Jovo

  14 јули, 2016 at 22:39

  ne e krug 9 ta figura chetiriagolnik e

  Reply

 • djoole

  14 јули, 2016 at 20:29

  mi go izbrisavte rezultatot?

  Reply

 • djoole

  14 јули, 2016 at 20:24

  ke pokazuva 3 h

  Reply

 • Suzana

  22 јануари, 2016 at 12:46

  Koj krug go gledate ovde?Tuka nema krug

  Reply

 • nela

  5 октомври, 2015 at 10:44

  Ke ima 4 isprekinati simetricni linii so pocetok od centarot.
  Pozdrav

  Reply

 • goce

  29 септември, 2015 at 13:37

  znakot na mercedes so polni linii vnatre vo krugot

  Reply

 • Lazo Spasovski

  15 јуни, 2015 at 13:12

  Ke ima 4 isprekinati simetricni linii so pocetok od centarot.
  Pozdrav

  Reply

 • Kristina

  2 јуни, 2015 at 04:39

  ne e krug 9ta figura.. Hh .. Cetiriagolnik e.. 😉

  Reply

 • mladen

  16 мај, 2015 at 21:11

  site linii ke bidat celosni

  Reply

 • bobo

  5 февруари, 2015 at 08:59

  Ke ostane linijata sto go deli krugot na pola

  Reply

 • aleksandar

  4 февруари, 2015 at 10:38

  na 4 ednakvi dela polnite linii a istottaka prodolzuvaat i isprekinatite linii na site 4 strani 🙂

  Reply

 • Vesna

  29 јануари, 2015 at 23:05

  Na 4 ednakvi dela.

  Reply

 • Maksi

  29 јануари, 2015 at 10:00

  Na 4 dela

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Eskişehir escort - escort -

Sağlıktan Haber

- Korsan taksi - betasus giriş