Откако ќе го прочитате ова веќе никогаш нема да го носите мобилниот телефон во џеб!

24 февруари, 20160
10

Новото истражување на Technicon’s medical school во Хаифа, Израел покажало дека носењето на мобилен телефон во предните џебови во панталоните негативно влијае на здравјето на мажите, намалувајќи го бројот на сперматозоиди и правејќи ги помалку плодни.

Експертите за плодност испитале 100 мажи кои биле пациенти на клиниката за неплодност во последнава година дена, и откриле дека мажите кои своите телефони ги носат во предните џебови на паталоните имаат значително помал број сперматозоиди од оние кои немаат таква навика.

Мажите кои телефоните ги држеле во предните џебови цел ден во 47 отсто од случаите биле сериозно погодени од оваа навика. Научниците сметаат дека виновник е електромагнетната активност на паметните телефони.

Студијата покажала и дека мажите кои својот телефон го држат со себе во кревет во текот на ноќта или на ормарот покрај главата исто така имаат помал број сперматозоиди од мажите кои телефоните ги држат што подалеку од себе додека спијат.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Eskişehir escort - escort -

Sağlıktan Haber