Предатор од Сибир: Димензиите на оваа мечка се застрашувачки

12 септември, 20160
12

Најголемиот предатор кој некогаш живеел бил висок 4.62 метри и тежок 1.4 тони а просечна мечка тежи околу 100 килограми и долга е околу 2 метри.

Најголемиот предатор кој историјата некогаш го видела е оваа мечка која била пронајдена во далечната 1954 година во Сибир.

Големината на нејзината шепа била колку автомобилска гума а ноктите како ножеви.

Но жителите на малото село во Сибир каде што е пронајдена оваа мечка тврдат дека ова не била најголемата која ја виделе. Некои изјавиле дека виделе мечка како се качува по дрво кое буквално се искривувало од нејзината тежина.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi