ПУШТИЛЕ 14 ВОЛЦИ ВО ПАРКОТ – НИКОЈ НЕ ГО ОЧЕКУВАЛ ОНА ШТО СЛЕДЕЛО! (ВИДЕО)

18 октомври, 20160
ПУШТИЛЕ 14 ВОЛЦИ ВО ПАРКОТ – НИКОЈ НЕ ГО ОЧЕКУВАЛ ОНА ШТО СЛЕДЕЛО! (ВИДЕО)

Американската управа за риба и шуми, заедно со канадските биолози во 1995 година во Канада фатиле 14 волци и ги пуштиле во националниот парк Јелоусотн.

Но, она што следело никој не го очекувал.

Последниот волк во Јелоустон бил забележан 1926 година, па американските служби со помош на канадските колеги одлучиле повторно таму да населат волци.

Промените кои следеле досегнале далеку подлабоко од самиот раст на популацијата волци.

Погледнете ја оваа неверојатна трансформација на паркот:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi