Рузмарин за подобра концентрација

28 октомври, 20160
3

Имате проблеми со концентрацијата? Веднаш одете во кујната по овој зачин!

Ако ви паѓа концентрацијата, а морате да бидете во топ форма и да се посветите на учење или некоја друга активност што бара концентрација, знајте дека имате природно и брзо решение во кујната. Прескокнете го трагањето по фрижидерот и одете во делот од кујната каде ги чувате зачините.

Имено, вдишувањето мирис на рузмарин може да ја подобри брзината и точноста при извршување на одредени ментални задачи. Истражување објавено во списанието Therapeutic Advances in Psychopharmacology покажало дека оние кои се изложени на мирис на рузмарин побрзо и поточно решаваат задачи.

Затоа, запалете ароматична ламба со масло од рузмарин или чувајте гранче од оваа вредна билка на работната маса, советуваат стручњаците.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi