Вашиот тоалет има помалку бактерии од вашата тастатура

28 октомври, 20160
1

Вашиот тоалет има помалку бактерии од вашата тастатура

  • Нови истражувања покажуваат дека тастатурата на вашиот компјутер или лаптоп е 20.000 пати повалкана од тоалет шолја!
  • Истражувачите земале примероци од чести канцелариски предмети за да откријат колку бактерии просечно се формираат на површината на предметите.
  • Кој предмет содржел највеќе бактерии? Картичките за идентификација, со 243 пати повеќе бактерии од играчка милениче!
  • Тастатурите биле втори по количина на бактерии. Изненадувачки, компјутерското глувче било четврто највалкано со 162 пати повеќе бактерии од пари!
  • А за оние од вас кои го читате ова на вашиот мобилен телефон…тој е 9.000 пати повалкан од тоалет шолја.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma