Кога, како и зошто: Главните прашања за ноќна нега на лицето

3 септември, 20190
nokna

Која е разликата помеѓу ноќните и дневните креми?

 По што се разликуваат ноќните креми и серуми од дневните?

Ноќните и дневните производи честопати треба да се „прилагодат“ на биоритмот. Навечер, нашето тело и кожа се обновуваат, така што во ноќните производи постојат оние компоненти што им помагаат во тоа: тие ја подобруваат структурата на кожата и ја негуваат. На кожата и е потребна посебна заштита во текот на денот, така што антиоксидантите и SPF факторот се вклучени во дневните производи.

Дали треба да користиме ноќна крема?

Ако сакате да ја одржите вашата кожа млада и убава, треба да додадете производи за ноќна нега. Во текот на ноќта се зголемува пропустливоста на кожата, така што кремите можат да дејствуваат подлабоко и посилно.

Кој крем да го изберете од изобилството на ноќни производи?

Сето тоа зависи од потребите на кожата – од кремата треба да добиете сè што ви е потребно. За некои, доволно е хидратантна крема, за некои комбинација на крема, серум и пилинг. Важно е да разбереме: во еден производ, колку и да е универзален, најчесто нема доволно компоненти што можат да ги задоволат сите потреби на кожата. Комбинирајте средства: користете пилинг неколку пати неделно, средства за чистење, и силни концентрати кога треба да ја обновите кожата.

Кои се основните правила?

Има едно правило -кремата се нанесува час и половина пред спиење. Нанесете онолку колку што ви е потребно за да се чувствувате пријатно. Прекумерната употреба на средствата, нема да го подобри дејството на компонентите, туку само ќе предизвика непријатност. Ова особено важи за маските, кремите и концентратите, кои поради нивната текстура можат да остават непријатен белег на лицето доколку се нанесуваат прекумерено.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Eskişehir escort - escort -

Sağlıktan Haber