Во денешно време сите го правиме ова: Оваа навика е секојдневна, а најмногу му штети на сексуалниот живот!

28 август, 20190
netflix

Истражувањето објавено во „Wall Street Journal“ откри дека сè повеќе млади луѓе свесно се откажуваат од сексот заради друга активност (за која не ни знаевме пред неколку години).

Станува збор за гледање на Netflix или некој друг канал со безброј серии и филмови!

Вкупно 1000 луѓе учествуваа во истражувањето. Научниците им поставија специфично прашање на испитаниците: „Дали во последните шест месеци се откажавте од секс поради гледање на серија?“

Резултатот е неверојатен: секој четврти испитаник одговори „ДА!“, Односно, барем еднаш во изминатата половина година, гледал/а серија наместо да има секс со партнерот.

Испитаниците на возраст од 39 години го намалиле процентот: имено, само 16% одговориле да – додека во возрасната група од 18-38 години, дури 36% признале дека биле одбиени заради серија, а 30% го одбиле партнерот. Патем, 86% рекле дека го  времето што го поминуваат гледајќи серија со партнерот го сметаат како „квалитетно време“, и сметаат дека гледањето на серии ги зближува.

Повремено, одмарање на каучот со некоја добра серија наместо секс, веројатно нема да го загрози односот, ниту чувството за среќа или самодоверба. Меѓутоа, ако го одбиеме партнерот седма последователна ноќ и му кажеме дека моментално е многу поважна напната серија, тогаш сепак треба да замислиме малку …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Eskişehir escort - escort -

Sağlıktan Haber