Хороскоп за 8 дена напнатост и големи блокади: Еве што ни носи темната енергија на Марс и Сатурн

20 август, 20200
49302663_777758935950539_4647137224222536790_n - Copy 225

Во наредните денови, од 21 до 29 август, Марс во Овен и Сатурн во Јарец ќе создадат многу тензии, ограничувања и блокади.

Во позадината на некои околности или настани, може да се појави страв, несигурност, потреба од доминација и неизвесен гнев во сенката на која всушност живее тагата.

Марс во Овен сака да оди напред, сака да се наметне, да победи, да се покори, додека Сатурн сака да ги зачува стекнатите позиции на моќ и не е подготвен за отстапки што подразбираат излегување од репресија, безбедносна зона, контрола.

  • Ова е аспект на инхибиција и фрустрација.
  • Сакам нешто и немам храброст да се залагам за тоа?
  • Дали воопшто верувам во себе?
  • Зошто сум осуден да чекам?
  • Зошто се борам? Дали може да биде полесно и поедноставно?
  • Што ме мотивира за пасивно-агресивно однесување?
  • Кому му дозволувам да ме ограничува или блокира?
  • Знам ли колку вредам?

Во наредните денови, може да се соочиме со некои потешкотии поврзани со постапувањето, аертибилноста, односите со авторитетие, мажите.

Дефанзивните реакции се силни. Ако му кажете на некого дека прави нешто погрешно или дека не сте задоволни од неговото однесување, ќе добиете напад наназад. Критиката е доста тешко да се понесе, како и чувството на сопствена слабост, па затоа е полесно да нападнеме личност која нешто ни укажува, отколку да ја признаеме сопствената слабост и да се обидеме да ја зајакнеме.

Можни се некои ограничувања и одбивања. Страв од напуштање, страв од грешка.

Биди трпеливи. Не дозволувајте никој да ве потчини, не дозволувајте да се свртите против она што е важно за вас.

Ценете ја вашата слобода.

Вие имате право на себе.

Право на слобода.

И што е најважно – не се заплашувајте. Ние сме помоќни отколку што мислиме.

Нека силата биде со нас.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi