Овие БИЗАРНИ маски беа воведени од една јапонска продавница. Убедени дека клиентите ќе се осеќаат поудобно

25 август, 2020
japan-840x530

Поубаво е кога продавачите ги носат овие маски отколку хируршките маски


Јапонска продавница специјализирана за продажба на производи со попуст ја започна „Кампања за смеа“. Имено, тие набавија заштитни маски за своите вработени на кои се отпечатени насмевки. Со тоа, тие сакаат да постигнат пријателска атмосфера во која клиентите ќе се чувствуваат добредојдени затоа што обичните маски можат да бидат малку застрашувачки.

Неможат да ја покажат насмевката со своите очи

Од  TAKEYE објаснија како дошле до оваа идеја. „Бидејќи носењето маски стана ново и нормално за време на пандемијата, решивме да започнеме„ Кампања за смеа “за да им покажеме на клиентите дека сакаме да им дадеме и насмевка преку маската.

Од TAKEYE веруваат дека нивните вработени не можат да се смеат под заштитни маски. Тие исто така додадоа дека маските во моментов се само за вработените и не се на продажба, но дека размислуваат да ги додадат во нивната продавница.

escort - Korsan taksi