Секој шести работодавец гледа во хороскопот кога вработуваа луѓе, а овие знаци минуваат најдобро

14 август, 20200
Annotation 2020-08-13 233918

Хороскопот не лаже!

Секој шести сопственик на претпријатие, што е 16 проценти, обрнува внимание на хороскопските знаци на кандидатите за работа, додека само пет проценти од експертите во службата за човечки ресурси ги земаат предвид хороскопските знаци на кандидатите, покажуваат резултатите од студијата на rabota.ru, што е направена во Русија.

Поголемиот дел од сопствениците на претпријатија, т.е. 74% од нив и 85% од менаџерите за човечки ресурси, воопшто не го земаат предвид хороскопскиот знак при вработување, се наведува во студијата.

Според собраните податоци, 75% од работодавците ги земаат предвид знаците на зодијакот при ангажирање кандидати на раководни позиции, 50% при вработување за позиција на управител во канцеларии и 45% при вработување на работни места во секторите продажба и услуги.

За секој петти сопственик на претпријатие или професионалец за човечки ресурси, хороскопските знаци се важни при изборот на потенцијални ИТ професионалци, додека до 15 проценти се важни при изборот на професионален маркетинг.

Во истражувачката служба rabota.ru. Учествуваа над 1.000 претставници на руски компании, управувања и директори на секторот за човечки ресурси во сите руски региони.

Сметате ли поволен датум за да одите на интервју за работа?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi