За секој грев следува казна во вид на болест. Што треба да знаете за кармичките заболувања

16 август, 20200
sdsdsdfsd

Кога зборуваме за духовната дефиниција за кармата, таа обично е поврзана со настани од сегашниот и минатиот живот што страдаме во овој живот. Се верува дека по смртта, кармата не исчезнува без трага и нашите души се враќаат преку реинкарнација, ние сме родени повторно да бидеме помудри и да ги издржуваме казните од минатото. Кармички заболувања Кармичките заболувања се верува дека се болести кои нè преовладуваат емоционално, физички или ментално, како директна последица од она што ни се случуваше во изминатиот живот. Кога сме болни, најчести причини се вирусите и бактериите кои потекнуваат од надворешни фактори. Од гледна точка на кармата, болестите најчесто се предизвикани од внатрешен фактор, за кој ние дури и не сме свесни. На пример, ако бевте сиромашен човек во минатиот живот, кој мораше да се грижи за секој денар, кармата може да ве натера финансиски да се наоѓате во добра положба во овој живот, но внимавајте како ги трошите парите.

Karma Woman - Home | Facebook


Негативни кармички заболувања

Ако сте направиле грди работи во минатите животи, кармата во сегашниот живот ќе биде негативна. Во овој случај, тоа е голема пречка што ќе ве спречи во сè, вклучително и духовниот развој. Карма ќе ви „стави“ темни очила за да не ја видите светлината или решението за вашите проблеми. Во повеќето случаи, негативната карма најмногу се манифестира во негативна интеракција со други луѓе. Кога зборуваме за негативна карма, човечкиот фактор никогаш не смее да се исклучува. На пример, ако сте направиле нешто лошо на некој близок во изминатиот живот и се чувствувавте виновни до крајот и не се извинивте, во овој живот веројатно имате постојана потреба да им се извинувате на сите за сето она што се случува, дури и ако тоа не е ваша вина. Причината за ова е фактот дека за време на реинкарнацијата, желбата за совршенство и вина стана составен дел од вашата душа и влезе во вашата потсвест.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi