Животни лекции од Брус Ли: Колку повеќе ги цениме предметите, толку помалку се вреднуваме себеси!

16 август, 20200
сњсњсњ

1. Живејте го животот

„Ако навистина го сакаш животот, не губи време затоа што од тоа е создадено времето“.

„Вистинскиот живот е живот за другите“.

„Во пекол со околностите; Создавам можности. “

„Клучот за бесмртноста е да се живее живот што вреди да се запамети“.

2. Се соочете се со своите грешки

„Грешките секогаш можат да се простат, ако имаме храброст да ги признаеме“.

„Оние кои не се свесни за одење во темнина, никогаш нема да бараат светлина“.

3. Вашиот ум е вашиот најголем непријател освен ако не научите да го совладате

„Неуспехот е умот; никој не е поразен додека не се прифати поразот како реалност “.

„Она што мислите тоа ќе станете“.

Кој го уби Брус Ли? - M Express


4. Не обидувајте се да ја контролирате реалноста

„Голема грешка е да се предвиди исходот од ангажманот; Никогаш не размислувајте за победа или пораз. Дозволете и на природата да ве води “.

5. Поедноставете го вашиот ум, поедноставете го животот

„Ако потрошите премногу време да размислувате за нешто, никогаш нема да го сторите тоа“.

„Бидете среќни, но никогаш не задоволни“.

„Абсорбирајте го она што е корисно, отфрлете го што е бескорисно и додадете го она што е ваше“.

6. Фокусирајте се само да станете најдобра верзија на себе

„Јас не сум во овој свет да живеам според вашите очекувања, а вие не сте на овој свет да живеете според моите“.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi