Facebook почна да плаќа по 10 центи за гледање реклама

6 мај, 20110
mark_zuckerberg_facebook_625_23082010

Од вчера Facebook почна на своите корисници да им плаќа по 10 центи за гледање на одредени реклами.

Исплатените средства ќе бидат во вид на купони кои подоцна ќе можат да се искористат при купување преку интернет.

Најголемиот дел од рекамите ќе се појавуваат кај најпознатите Facebook игрици.

Го напуштаме традиционалното рекламирање. Ова ќе биде брендирана забава, во која луѓето не само што ќе ги гледаат рекламите туку и ќе ги споделат со своите пријатели, рекол Dan Greenberg од Sharethrough, фирма чии клиенти се Microsoft и Nestle.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma