Човекот кој живее 12 години без пари!

4 мај, 20120

Даниел Суело веќе 12 години живее без пари. Неговиот интересен живот опишан е во книгата која ја напишал неговиот пријател Марк Сунден.

Даниел (51) во 2000 година се одрекол од парите и заминал да живее во пустина во Јута. Тој решил таму да започне нов живот, а последните 30 долари ги потрошил за јавување од телефонска говорница.

Авторот на книгата признал дека на почетокот мислел дека неговиот пријател е луд, но подоцна ја сфатил неговата одлука.

„Нашиот финансиски систем е голем и неможеме да го контролираме и многу луѓе се чувствуваат заробени во него, а некои се чувствуваат и беспомошно“, изјавил Марк.

„Мојата филозофија е да земам се што луѓето ми подаруваат или нешта од кои се одрекуваат, но несакам да прифатам помош од државата“, изјавил Даниел.

Даниел живее надвор, кампува во дивината, спие во пештери и се дружи со странци.

httpv://www.youtube.com/watch?v=CtafqbZBESM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi