Добил милион динари оштета зошто се лизнал на мраз

23 декември, 20120
Паметен Србин, се лизнал на мраз, па го тужел претпријатието задолжено за чистење на улиците.
Ставан М.  доби милион динари оштета бидејќи е лизнал на подзамрзнат пешачки премин во Нови Сад во 2009- тата година. Тој го тужел комуналното претпријатие “Чистота“ и добил оштетата од 944.441.68 динари. Неговиот најсилен аргумент е што е добил во тешки повреди поради кои шест месеци бил врзан за кревет.
Адвокатот Зоран Ивановиќ вели дека исплатената сума дури и е помала од првобитната пресуда, но и дека претпријатието можело да се спогоди и да ги избегне високите трошкови.
Надлежните во градските претпријатија потврдуваат дека секоја година добиваат тужби заради повреди на граѓаните поради лизгањата во зимата.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Eskişehir escort - escort -

Sağlıktan Haber