Како се зголемувала популацијата на Земјата во последните 200 илјади години

15 ноември, 20160
7

Откако човештвото достигна број од милијарда луѓе, само 200 години после тоа се зголеми за уште 6 милијарди.

Се работи за последиците од технолошкиот напредок, кој доаѓа со своја цена – различни врсти на загадување и исцрпување на ресурсите.

Ако продолжи вака, до 2100-та година би требало да има 11 милијарди луѓе, а како сé тоа изгледа можете да видите на видео снимката во прилог:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi