Ова се најбезбедните земји за живот

11 ноември, 20160
4

Институтот Легатум во Лондон спроведе големо истражување за да се утврди кои се најпросперитетните и најбезбедни земји на светот.

Количината на пари што ги поседува една држава е секогаш клучен фактор во мерењето на просперитетот, но во ова истражување други фактори се земени во предвид, како безбедноста и заштитата.

Вклучени се податоци кои се однесуваат на 149 земји и направено е темелно рангирање, основано на националната безбедност на наведените земји и личната безбедност на жителите на земјата.

Според резултатите, ова се 23-те најбезбедни земји на светот:

 1. Словачка
 2. Канада
 3. Полска
 4. Австралија
 5. Нов Зеланд
 6. Финска
 7. Малта
 8. Ирска
 9. Шпанија
 10. Словенија
 11. Обединетото Кралство
 12. Холандија
 13. Хонг Конг
 14. Шведска
 15. Австрија
 16. Швајцарија
 17. Германија
 18. Норвешка
 19. Данска
 20. Исланд
 21. Јапонија
 22. Луксембург
 23. Сингапур

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma