8. Август 2023.година : Од NASA само што пристигнаа ужасните вести во врска со џиновскиот Астероид што е на пат кон Земјата!

27 ноември, 20180
астероид

Научниците го забележаа на 16. Јуни.

Голем астероид  може да се судри со Земјата во блиска иднина, бидејќи во вселената се движи на многу ризична патека, открија научниците од NASA.

Оваа вест ja објави Express, цитирајќи ги експертите од NASA кои откриja дека овoj вселенски камен има дури околу 62 потенцијални патеки на кои е можен судир со Земјата – а секоја од нив е можна во следните 100 години.

Овој астероид е познат како 2018 LF16, научниците од NASA го забележаа на 16. јуни оваа година и веднаш е означен како нешто што може да претставува закана за нашата планета.

Исто така пресметано е дека евентуалниот удар на ова космичко тело би предизвикал експлозија од 50 MW.

Првата опасност од 2018 LF 16 ни се заканува на 8 август 2023. година, а доколку не не погоди, тогаш на 3. август 2024. година, потоа 1. август 2025 …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Eskişehir escort - escort -

Sağlıktan Haber