Колку се променил светот во последите 30 години? Ова неверојатно видео ни покажува што сме и направиле на нашата планета!

19 ноември, 20180
zemja

Сателитите собираа слики од различни региони на Земјата, а потоа се споени во забрзано видео кое ни покажува како се менувало лицето на нашата планета.

Корисниците на „Google Earth“ сега имаат можност да го погледнат неверојатното видео кој ни покажува како се менувале регионите во светот во последните три децении.

Сателитите собирале слики од различни региони на Земјата, а потоа се поврзани во забрзано видео кое ни покажува како се менувало лицето на нашата планета.

Крис Хрвинг, програмски менаџер на “Google Earth”, изјави:

– Го наравивме досега најголемoто ажурирање во пребарувањето на нови податоци и појасна слика за земјата од 1984. до 2016. година.

На снимката можеме да видиме како се населувале областите, но и како количината  на мраз се намалувала, поради глобалното затоплување.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Eskişehir escort - escort -

Sağlıktan Haber