Поради две девојки отсега ќе биде забранет влезот за туристи во оваа џамија!

8 мај, 20190
x

Во џамијата Џама Масџид во Делхи, Индија, туристите повеќе нема да можат да влегуваат по објавувеното видео од две девојки кои танцуваат и стојат на раце.

Видеото се прошири на интернет, а во него се гледаат две девојки кои танцуваат, но оттогаш се појави серија снимки кои покажуваат дека и други туристи танцуваатт и пеат пред џамијата.

Многумина ова го опишаа како „вулгарност“.

Управниот комитет на џамијата изрази лутина поради непочитување, така што го забранија влезот за туристи. Влезот на туристите ќе биде дозволен само доколку тие одат да се молат.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Eskişehir escort - escort -

Sağlıktan Haber