28 мај, 2020

Работи само еден час дневно: единствената поштенска канцеларија под море

12 мај, 2020, Нема коментари
Ако сакате да испратите пошта од единствената пошта од море на светот која не наоѓа на островот Hideaway во Тихиот Океан, треба само да зануркате до малата поштенска канцеларија. Пред да ставите маска, прво...

Тоскански град со гигантски кули изградени од богати граѓани за да покаже „дека се има“

12 мај, 2020, Нема коментари
Тоа не се само згради кои допираат до облаците, кои се единствената работа што вреди да се види во Сан Гимињано. Постојат безброј цркви, вредни уметнички дела, како и други вредни градби … Штом...

Чудо на природата: Езеро кое исчезнува

12 мај, 2020, Нема коментари
Оваа магија започнува да исчезнува кон средината на јули и до зима достигнува стандардна големина до 2 метри длабочина, а просторот каде што се наоѓаше се облекува во својето второ руво и станува парк...

4 места што мора да ги посетите барем еднаш во животот

11 мај, 2020, Нема коментари
Поради пандемијата на коронавирус и неизвесноста што ја придружува, тешко е да се планираат патувања. Но, постојат некои места што вреди да се посетат барем еднаш во животот, а чие планирање може да се...

Затвор со 5 ѕвезди

9 мај, 2020, 1 Коментар
Како тинејџери, често знаевме  училиштата да ги споредуваме со затвори…И тоа како синоним за места во кои сме биле измачувани, со чувство на неудобност и како места од кои научивме што е клаустрофобија… Дека...

Стапици за туристи: 7 знаци да го препознаете ресторанот каде ќе фрлите пари

Најдобрите ресторани во движење најчесто се оние на кои треба да работиме напорно за да ги најдеме, или сурфаме на Интернет или бараме на лице место. Честитки за исклучоците, но поголемиот дел од времето...

12 хотели во кои самоизолацијата добива комплетно ново значење!

Од Патагонија до Тасманија, овие дванаесет оддалечени одморалишта се дизајнирани да одржуваат далечина и да го извлечат максимумот од самотијата и приватноста… Долго време пред зборовите „социјална дистанца“ и „самоизолација“ да се најдат во...

Патување до Антарктик: Како да стигнеме до прекрасниот леден континент?

Антарктикот, петтиот по големина континент на планетата, сè уште е прилично мистериозно место на светот. Иако е поголем од Европа, Антарктикот нема жители или влада, или нешто слично, но управува со снег и мраз....

Европски град во кој луѓето од работа се враќаат пливајќи

Во летните месеци, жителите на Базел шетаат низ градот со разнобојни торби во форма на риба. Таканаречениот Wickelfisch е всушност водоотпорна торба што ја користат за чување на своите работи кога ќе се решат...

Архитектура која одзeма здив: Хотел кој изгледа како да е склопен од лего коцки

Кога ќе го видите од далеку, ќе се заколнете дека некој дал се од себе за да склопи лего коцките кој знае колку високо, а кога ќе му пријдете, ќе потрае некое време да...

Италијанскиот град на „лудаци“ каде во неколку минути можете да добиете потврда дека сте избегале со паметот :)

Ако разговарате со некој од локалното население кој знае повеќе за историјата на овој град, тие ќе ве упатат кон Фонтана на лудаците, од каде може да добиете потврда дека сте избегале со паметот...

Европска земја со бескорисни пасоши со кои никаде не може да отпатувате

Дали сте слушнале за Транснистриската Република Молдавија или за Транснстрист? Ова е дел од територијата на Молдавија, која опфаќа површина од 4163 квадратни километри на левиот брег на Днестар, а својата независност ја прогласија...

Посетете ја чудесната градина Miracle Garden во Дубаи!

Секоја година милиони разнобојни пупки процветуваат во Miracle Garden во Дубаи. На ова место сите чуда се возможни, а фантазијата е бескрајна, благодарение на чудесните скулптури кои ја красат оваа градина од ноември до...
Почетна // Категорија "Travel Story" (Page 2)
Горе