21 септември, 2019

Радио

Сексот и свеста кај луѓето

29 ноември, 2010, Нема коментари
За да се процени дали нешто е нормално или ненормално потребни се стандарди со кои ќе се изврши проценката. Кога лекарот проценува дали некој орган функционира нормално, се потпира на објективни и мерливи физиолошки...

Секојдневно јадете банани

28 ноември, 2010, Нема коментари
Бананата е вкусно тропско овошје, кое содржи изобилство на витамини и минерали. Затоа со секој дневното нејзино конзумирање може да се спречи појава и развој на некои болести. Бананата содржи три природни шеќери фруктоза,...

Што се лечи сексот

25 ноември, 2010, Нема коментари
Редовниот, здрав секс освен тоа што ќе Ви пружи задоволство и уживање, може да биде причина за спречување на појава на разни болести, тврдат научниците. Сексот ќе Ви помогне да се справите со лошото...

Мала дневна доза на аспирин може да спречи појава на рак

25 ноември, 2010, Нема коментари
Ниска доза на аспирин, внесена за да се намали ризикот од срцев или мозочен удар, исто така може да го намали ризикот од колоректален карцином или рак на дебелото црево, велат британските доктори. Д-р...

Јодот, важен минерал за телото

24 ноември, 2010, Нема коментари
Јодот е микроелемент, кој е важен за нормално извршување на повеќе функции во телото и не е потребен во големи количини, за да ги извршува овие функции правилно. Како микроелемент 75% од јодот завршува...

Емоционалната интелегенција фактор за успешен сексуален живот

24 ноември, 2010, Нема коментари
Жените кои се емоционално поинтелегентни повеќе уживаат во сексуалните односи. Ова е заклучокот кој е донесен при едно научно истражување. Во истражувањето учествувале 2000 испитанички. Тие при ова истражување потполнувале прашалници, прашања во врска...

Димот од цигарите штетен и за луѓето од околинта

23 ноември, 2010, Нема коментари
Вдишувањето на чадот од цигарите предизвикува оштетување на кардиоваскуларниот систем, а особено кај бебињата, и кај малите деца со прекумерна тежина. Во американската студија, изведена во Универзитетот Охајо, последиците од вдишување на чадот од...

15 парчиња кои мора да ги имате во вашиот плакар

22 ноември, 2010, Нема коментари
Многу често купуваме облека која многу ни се допаѓа, која потоа немаме со што да ја комбинираме, па најчесто останува неискористена во плакарот. Еве неколку корисни совети за тоа што треба да имате во...

Ново откритие за намалување на крвниот притисок

22 ноември, 2010, Нема коментари
Пронајдена е нова техника за намалување на крвниот притисок, и тоа со деактивација на бубрежните нерви преку радио бранови. Научниците сметаат дека третманот би можел да доведе до потполно нов пристап кон справувањето со...

Совети за здрава коса

22 ноември, 2010, Нема коментари
Веќе добро ни се познати причинителите за лошиот изглед на нашата коса, како што се: нездрава исхрана, седење во климатизирани простории, фризерски третирања на косата, како што се бојадисување, фенирање и сл, строги диети,...

Од машки агол, како изгледа идеалната жена

21 ноември, 2010, Нема коментари
Еве кои работи мажите сакаат да ги видат кај својата партнерка. Со овие карактеристики тие ја опишуваат идеалната жена. Ние ги наведуваме оние карактеристики, кои се појавија како најчесто наведени од страна на анкетираните...

Важноста на витаминот В6

21 ноември, 2010, Нема коментари
Витамин Б6, исто така познат како пиридоксин или piridoksalfosfat, има најбрз метаболизам од сите витамини од Б-комплексот. Тој е витамин кој е растворлив во вода. Поради својот брз метаболизам и добра растворливост, брзо патува...

Чистење на белите дробови

18 ноември, 2010, Нема коментари
Чистењето на белите дробови овозможува од овој значаен орган, да бидат отстранети количините на катран и отровите кои ги внесуваме, и при тоа го намалува ризикот од инфекција и појава на рак, зголемување на...
Почетна // Категорија "живот" (Page 905)
Горе