19 октомври, 2019

Радио

Чаеви кои ја лечат анемијата

15 декември, 2010, Нема коментари
Кај слабокрвните лица, најчесто проблемот е во недостаток на железо, кое е неопходно за пренос на кислородот до ќелиите, односно за правилно функционирање на мускулите и другите биохемиски реакции. Постојат и природни лекови кои...

Новиот ангел на Викторија Сикрет – Катсија Даманкова

15 декември, 2010, Нема коментари

Со домашни лекови помогнете си при сувата кашлица

14 декември, 2010, Нема коментари
Со настинките, кои се неизбежни во зимата, честа е појавата на сува и непријатна настинка. Доколку станува збор за обична сува кашлица, може да си помогнете со некои стари народни лекови. Еден од нив...

Пет главни потези во предиграта

14 декември, 2010, Нема коментари
Иако постои предрасуда дека предиграта е многу поважна за девојките, отколку замомци, немојте да бидете измамени … Колку повеќе мажите се возбудени пред сексот, толку повеќе ќе се чувствуваат подобро, неговото тело ќе одговори...

Маски за лице од вашата кујна

14 декември, 2010, Нема коментари
Наместо да купувате најразлични маски за лице, некогаш можеби и повеќе ќе ви помогнат намирниците од вашата кујна. Маска за лице од киви – земете киви и испасирајте со вилушка. Исцедете ја течноста, ставете...

Ниското ниво на витаминот Д не влијае на семента течност

13 декември, 2010, Нема коментари
Недостатокот на витамин Д во последно време се обвинуваше за се поголемиот број здравствени проблеми, но изгледа дека не влијае на квалитетот на семената течност кај мажите, утврдил еден тим на експерти од Универзитетската...

Рибиното масло не ја подобрува менталната функција

12 декември, 2010, Нема коментари
Рибиното масло може да биде добро за срцето но, се чини дека не ја подобрува менталната функција, велат британските експерти од Лондон. Претходните истражувања велеа дека со употребата на рибиното масло се подобрува менталното...

Нешто повеќе за сексот

12 декември, 2010, Нема коментари
– Судејќи според Американскиот “Музеј на сексот”, вибраторот првенствено се користел за лекување на женската хистерија во 19 век. – Најмалиот измерен пенис до сега во светот во е долг само 1 см. –...

Менопауза

12 декември, 2010, Нема коментари
Менопаузата не е болест, и не трае вечно. Ова е период кој може да помине без никакви промени кај жената, но може да биде и страшно неподнослив. Со цел да Ви помогнеме, еве неколку...

Откријте ја човековата природа на партнерот преку неговите дланки

10 декември, 2010, Нема коментари
За да дознаете нешто повеќе за партнерот, направете кратка анализа на неговите дланки. Ова го потврдуваат и научниците од Универзитетот Алберта, од Канада. Едно нивно истражување вели дека, доколу показалецот е помал од прстот...

Како се бакнуваат луѓето според хороскопските знаци

9 декември, 2010, Нема коментари
Некои луѓе мислат дека бакнежот е физичко искуство, додека други пак со бакнежот ги изразуваат емоциите и блискоста со партнерот. Доживувањето на бакнежот зависи и од хороскопскиот знак на партнерот, а еве што може...

Течностите за чистење на устата се канцерогени

9 декември, 2010, Нема коментари
Најновото предупредување кое доаѓа од научниците се однесува на употребата на течностите за чистење на устата. Имено, од досегашните истражувања направени за течноста која ја користиме за чистење на устата и за освежување на...

Се оддржаа Британските модни награди

9 декември, 2010, Нема коментари
Во Лондон, се оддржаа британските модни награди на кои беа доделени оскарите за модата. Креаторката Фиби Филио доби ја доби наградата за најдобар британски дизајнер, додека втората по значајна награда отиде во рацете на...
Почетна // Категорија "живот" (Page 906)
Горе