Category: Соновник

ПАВИЛЈОН нема да бидете задоволни од исполнувањето на некои ваши желби; ако се наоѓате во павилјон – тајна љубов. ПАВЛАКА подарок; ако ја јадете – здравје. ПАГОДА желбата за патување нема да ви се оствари. ПАДОБРАНЕЦ болест. ПАЃАЊЕ болест на крвотокот, проблеми со притисокот; ако паднете – ќе бидете оштетени. ПАЖ љубовна авантура. ПАЗАР ве […]

ОАЗА И покрај неповолните околности ве очекува успех. ОБВИНУВАЊЕ Ако сами себеси се обвинувате – среќа и углед; ако го обвинувате својот партнер – лоши вести; ако обвинувате некој друг – незадоволство. ОБДУКЦИЈА Ако присуствувате на обдукција – ќе ве повикаат на суд како сведок. ОБЕЛИСК Ќе ве посочат како пример за другите. ОБЕСЕН ЧОВЕК […]

НАВЕДНУВАЊЕ Ако вие се наведнувате – ќе бидете понижени; ако драг се наведнува – ќе ве почитуваат. НАВРЕДА Ако на сон ве навредат – ќе бидете пофалени. НАГРАДА Ако ја примате – добивка, успех во работата; ако ја давате – чувајте се од лоши луѓе. НАДГРОБЕН ГОВОР Некој ќе ве утеши. НАДГРОБЕН НАТПИС Ако го […]

МАВТАЊЕ Патување; ако некој ви мавта – разделба од некое драго лице. МАГАРЕ Лош знак; ако слушате како рика – новости; ако го купите – заработувачка; ако го натоварите – ве очекува работа; ако го јавате – ќе бидете посрамени / ќе имате успех; ако магарето трча – жалост и несреќа; ако се одмора – […]

ЉУБЕНО ЛИЦЕ возвратена љубов. ЉУБИЧИЦА среќа; ако ги берете – веселба; ако ги добиете – ви претстои брак; ако се китите со љубичици – околината ве сака. ЉУБОВ ако некому изјавувате љубов – партнерот што го сакате не ви е наклонет; ако некој вам ви изјавува љубов – разочарување. ЉУБОВЕН НАСТАН ќе имате работа со […]

ЛАБОРАТОРИЈА ќе се злобиете со ново познанство, но може да биде и предзнак за болест. ЛАВ несреќа; питом лав – склучување на ново познанство; рикање на лав – опасност; лав во кафез – ќе го победите непријателот; ако на сон ве гони лав – загуба; лавица со мали лавчиња – среќа во семејството; ако убиете […]

КАБИНЕТ ако се наоѓате во кабинет – поради болест ќе бидете приковани за кревет. КАБРИОЛЕТ радост и среќа. КАВАЛ види: ПАСТИРСКИ КАВАЛ КАВГА кавга меfу жени- озборуваoе; кавга меfу мажи– непријатности; ако слушате како други се караат– и сами на јаве ќе се карате; ако сте вплеткани во кавга-неуспех на работа; кавга со пријатели- болка; […]

ЈАБОЛКНИЦА веселба; расцветана јаболкница – осиромашување / среќа; стебло без плод – болест. ЈАБОЛКО јаболко на стебло – ќе стекнете многу пријатели; ако берете јаболка – некоја работа во скоро време ќе ви биде крунисана со успех; ако гледате како паѓаат јаболка од дрво – крај на една љубов; свежо и сочно јаболко – љубовна […]

ИВЕРИЦА ќе вложувате залудни напори. ИГЛА жалост во срцето; ако се боцнете – ќе направите лошо дело / немате чиста совест; ако најдете игла – кавга; ако ја изгубите – разделба со некои пријатели; ако ставате конец во игла – ќе се најдете во ситуација во која би било подобро да ја зборувате вистината; шиење […]

ЅВЕЗДИ ќе се вљубите во лице постаро од вас; сјајни ѕвезди – добри новости; матни ѕвезди – лоши новости; ако ѕвездите се движат горедолу – среќа; ако се движат лево-десно – ненадејна смрт; ѕвезда што паѓа – ненадејна среќа; ѕвездено небо – радост. ЅВЕР грижи и страв. ЅВОНО ако на сон чуете ѕвоно – страв […]

ЗАБАВА ако на сон се забавувате – ќе одите на нечиј погреб и бидете сеќни што тоа не е ваш. ЗАБАР бес и јад. ЗАБИ ако ви паѓаат – смрт во семејството; ако извадите заб – ќе ги прекинете односите со некое непријатно лице; ако поправате заби – ќе сија средите ситуацијата; расипани заби – […]

ЖАБА Мала жаба – среќа; голема жаба – тага; ако видиш жаба – лош сосед; жаби во бара – чувај се од оговарање; ако ловиш жаби – ќе се ослободиш од маките; ако уловиш жаба – чест; мртва жаба – штета; ако слушате крекање – добри вести. ЖАЛЕЊЕ Штета. ЖАЛОСТ Радост. ЖАЛФИЈА Долг живот. ЖАР […]

ЕВАНГЕЛИЕ Ќе добиете добар совет. ЕДЕН (БРОЈ) Среќа. ЕДИНАЕСЕТ (БРОЈ) Среќа. ЕДРИЛИЦА Ве очекува голема радост. ЕДРО Ве очекува патување; ако е ново – несреќа на брод или болест на некое блиско лице; скинато едро – опасност. ЕЖ Среќа во фамилијата; ако го допирате – тешкотии; ако го убиете – ќе ги совладате непријателите. ЕЗЕРО […]