26 јуни, 2019

Радио

Нападите врз Уставен лоши за имиџот на државата

28 септември, 2010, Нема коментари
Евроамбасадорот Ерван Фуере смета дека битката меѓу Уставниот суд го руши имиџот на Република Македонија како земја со кандидатски статус за членство во Европската унија. Тој не сакаше да ги коментира настаните околу лустрацијата...

Ивановски соработник на тајните служби

28 септември, 2010, Нема коментари
Комисијата за лустрација донесе одлука, Трендафил Ивановски претседателот на Уставен бил кодош. Членовите на комисијата за лустрација не му поверуваа на првиот човек на Уставниот суд, дека не бил соработник на тајните служби. Комисијата...

Во лизгањето на земјштето загинаа стотици луѓе

28 септември, 2010, Нема коментари
Лизгањето на земјиштето во западниот дел на Мексико во вторникот останаа затрупани повеќе од 300 домови. Се стравува дека се погинати и повеќе од стотици луѓе, објавија локалните вести и медиуми. Обилните дождови во...
Почетна // Категорија "вести" (Page 795)
Горе